در نتایج بررسی های اولیه انسان شناسی بر روی مجموعه ای از اسکلت های آدمی، اطلاعات جدیدی از وضعیت سلامت و تغذیه ساکنان منطقه اورامان به دست آمد؛ هم چنین در کاوش های صورت پذیرفته، یک گورسنگی سه هزار ساله در شهرستان سروآباد در نزدیکی روستای روآر کشف شد که اخیراً هم زیر نظر طاهر قسیمی از باستان شناسان استان، مورد کاوش و مستند سازی قرار گرفته است.
سید محسن علوی مدیرکل میراث فرهنگی استان کردستان در این زمینه بیان داشت: گور یافت شده حاوی بقایای مهمی از عصر آهن می باشد که در یک دوره زمانی، به طور مکرر برای تدفین مورد استفاده ساکنان منطقه بوده و در ادامه ی این کاوش، بقایای پراکنده حدود ٨ اسکلت انسان کشف گردید که بر اساس مطالعات انجام پذیرفته، اغلب آن ها مربوط به افراد بالغ اند.
مجتبی قاسمیان، انسان شناس جسمانی تیم باستان شناسی روآر نیز گفت: در این جست و جو، شمار زیادی دندان انسان پیدا شد که در نتایج تحقیقات آن ها، به اطلاعاتی درباره سلامت جسمانی و وضعیت تغذیه مردمان عصر آهن منطقه اورامان دست یافتیم. در بررسی دقیق دندان های آرواره ای متعلق به فرد جوان با سنی حدود ١٦ تا ٢۰ سال، با شواهدی از عارضه هایپوپلازی خطی در سطح مینای دندان او رو به رو شدیم. این عارضه باعث مختل شدن رشد ساختار ریشه و تاج دندان می گردد که معمولاً در دوره هایی که فرد با اختلالات شدید تغذیه ای ناشی از فشار محیطی مواجه شده، روی داده. یکی از عوامل محیطی مؤثر در این عارضه، کمبود غلات در رژیم غذایی است که موجب کمبود آمینواسیدهای چرب مورد نیاز بدن انسان می شود.
گفتنی است، برنامه هایی توسط اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردش گری استان کردستان، برای تبدیل این محوطه به یک سایت موزه باستان شناسی مد نظر است که در صورت اجرای آن می تواند به رشد گردش گری این منطقه کمک نماید.
منبع: http://www.donyayesafar.com/