اخبار میراث

اخبار و رویدادهای پیرامون میراث فرهنگی - مدیر آقای مهدی فقیهی

اخبار میراث

اخبار و رویدادهای پیرامون میراث فرهنگی - مدیر آقای مهدی فقیهی

کشف پای مصنوعی ۲۲۰۰ ساله در چین

 

بقایای ٢٢۰۰ ساله از بدن یک مرد با زانوهای تغییر شکل یافته در کنار یک پای چوبی با انتهایی شبیه به سم اسب، در مقبرهای در گورستان باستانی در تورفان چین کشف شد.

بررسی این یافته که در ژورنال باستان شناسی چین منتشر شده، نشان داد که پای چپ مصنوعی متعلق به مردی است که استخوان‌ هایش در ناحیه زانو به شدت تخریب و ذوب شده است. این جراحت به قدری شدید می باشد که فرد قادر به صاف کردن پای چپ خود نبوده بنابراین با استفاده از پای چوبی مصنوعی توانسته به نحوی پایش را به کف زمین برساند. سم اسب که در انتهای پای مصنوعی قرار دارد درست همانند یک پا برای مرد عمل می‌ نموده. این پای مصنوعی که نخستین نمونه از پروتزهای امروزی محسوب میشود از جنس چوب صنوبر ساخته شده و دارای هفت سوراخ و نواری چرمی بوده که جهت اتصال با پای آسیب دیده مورد استفاده قرار می گرفته است. قسمتهای پایینی این پای مصنوعی به شکل استوانهای و با ورقه‌ هایی از جنس شاخ گاو و سم اسب، سبب تقویت و ایجاد اتصال بیش تر می باشد. مطالعات تکمیلی نشان می‌ دهد که مرد مزبور قدی در حدود ۷/١ متر دارد و در زمان مرگ ۵۰ تا ٦۵ سال سن داشته است. به نظر می رسد که این مرد شخصی با اهمیت اجتماعی نسبتا کمی بوده زیرا با اشیای غیر تجملی و عمدتاً لوازم سرامیکی ساده و چوبی دفن شده و ظاهراً مدتی بعد گور مرد باز و جسد زنی ٢۰ ساله در آن دفن شده که سبب اخلال در بقایای استخوانی مرد مرده گشته است. ارتباط میان این مرد و زن هم چنان نامعلوم است.

بر اساس تحقیقات سال یابی، مطالعات، نشان از ٢٢۰۰ هزار سال پیش دارد که در مقبره تورفان به دست آمده است. به جز این نمونه، قدیمی‌ ترین پای مصنوعی جهان در ایتالیا کشف شد که به فردی که در جریان بمباران هوایی جنگ دوم جهانی پایش را از دست داده بود، تعلق داشت. هم چنین برخی شواهد تاریخی نشان از وجود مواردی از ساخت و استفاده از پای مصنوعی در مصر باستان دارد.




منبع: http://chn.ir/

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.