مقاله ی یک مسافر استرالیایی در پرایم نیوز:
"استفان اسکارفیلد"، گردش گر اهل استرالیا که اخیراً از کشورمان دیدن کرده روز سه شنبه در مقاله ای با عنوان "ایران درهایش را به روی گردش گران باز می کند"، نوشت: دیدن ١٩ اثر ایرانی ثبت شده در یونسکو و میهمان نوازی مردم ایران زمین ارزش همه چیز را دارد.
"اسکارفیلد" استرالیایی که به شهر شیراز نیز سفر نموده بود در تارنمای "پرایم نیوز"، نوشت: به یقین ایران روی من تأثیر عمیقی گذارده. در این سفر با کشوری زیبا و مردمانی میهمان نواز برخورد کردم و هنگامی که پای تلفن مادرم از من پرسید کجا هستی؟ گفتم شیراز. او هم با صدایی خندان گفت خیلی خوب است. شاید کمی تکراری باشد که به شما بگویم در حال نگاه کردن به منظره بیرون از پنجره هتل یعنی رشته کوه زاگرس هستم که زیر نور غروب خورشید طلایی شده. پشت یک پارک سبز که بچه ها مشغول بازی و جیغ و داد هستند و در آن جا یک ستون از خانه ها هویداست. این یک غروب دل انگیز در شیراز است؛ شهر دوست داشتنی گل و بلبل و پایتخت قدیمی ایران. ولی طی فقط همین چند روز شیراز ِ غنی از فرهنگ و بوستان جای خودش را در قلب من باز کرد؛ ایران به یقین روی من تاثیر عمیقی گذاشته است.
وی در ادامه با اشاره به توافق ایران و گروه ١+۵ و اجرای برنامه جامع اقدام مشترک از ژانویه امسال، نوشت: آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که ایران ابعاد برنامه اتمی خود را کاهش می دهد و در نتیجه تحریم های فلج کننده اقتصادی برداشته خواهند شد. بعد از این ماجرا تقریباً به طور خیلی آنی، نگاه جهان به ایران و اظهار نظرها در مورد آن تغییر کرد. در ماه آوریل سال گذشته نیز "جولی بیشاپ" وزیر امور خارجه استرالیا بعد از ١٢ سال به ایران آمد. در ماه مارس امسال هم، وی میزبان "محمدجواد ظریف" وزیر امور خارجه ایران در ساختمان مجلس استرالیا در کانبرا بود.
وی نوشت: هواپیمایی فرانسه (ایر فرانس) بلافصله، از برنامه ریزی برای سه پرواز هفتگی از پاریس به تهران خبر داد. من خودم نیز با خط هوایی امارات از دبی به شیراز پرواز کردم. در انگلستان هم، ایران در صدر فهرست "کشورهایی که باید ببینید" قرار گرفته است. حتی در آمریکا نیز موج ناگهانی از جهان گردان مشتاق به وجود آمد و "سلطانی فر" اظهار داشت که در سال گذشته، سه هزار و ۴۰۰ نفر از ایران دیدن کردند.
"استفان اسکارفیلد" با اشاره به این که در روزهای اقامتش در ایران، گروه های جهان گرد مختلفی از فرانسه، هلند، آلمان، استرالیا و آمریکا را دیده، نوشت: مقامات رسمی دولت ایران می گویند، پنج میلیون جهان گرد در سال ٢۰١۴ به ایران آمده اند و آن ها قصد جذب تعداد بیشتری مسافر خارجی را دارند تا در سال ٢۰٢۵ این عدد به ٢۰ میلیون برسد.
وی به نقل از "مسعود سلطانی فر" معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردش گری ایران، نوشت: باید منتظر سونامی جهان گردان خارجی باشیم. در دوره پسا تحریم، جهان گردی صنعتی خواهد بود که بیش از هر بخش دیگری جان خواهد گرفت و به یقین به منزله موتوری برای بیرون بردن اقتصاد ایران از رکود به شمار می رود.
وی با اشاره به اعمال تحریم های ناعادلانه غرب علیه ایران طی سال های گذشته، نوشت: تحریم ها روی ایران تأثیر داشته اند، ولی هم چنان زیرساخت ها در وضعیت مناسبی قرار دارند. جاده ها و هتل ها خوب هستند، ولی برای مثال تحریم ها باعث کمبود هواپیما در ایران شده است.
به تازگی خبر عقد قراردادی بین یک شرکت ایرانی با گروه "آکور هتلز"، به منظور استفاده از نام های تجاری "نواتل" و "ایبیس" به مدت ١۵ سال به گوش رسید که به نوبه ی خود نخستین قرارداد از این نوع در طول سه دهه گذشته می باشد. من در هتل جدید "ایبیس" در فرودگاه بین المللی تهران اقامت دارم که ساختمانی مشترک با "نواتل" دارد.
او در ادامه نوشت: ایران بخش اصلی تور گردش گری شرکت "تراول دایرکتورز" با نام "گنجینه های باستانی پارسی و تور قفقاز" است که از این کشور به سمت ارمنستان، گرجستان و جمهوری آذربایجان می رود. "تونی ایوانز" مدیر شرکتی که در تمام جهان با تحقیق و مطالعه، تورهای گردش گری را طراحی می کند، می گوید: من غافل گیر کردن مردم و تغییر ذهنیت ها را دوست دارم. به نظرم ایران یکی از امن ترین کشورهای دنیاست و مردمی خوب، با اخلاق و تحصیل کرده دارد.
"استفان اسکارفیلد" در مقاله خود در مورد ایران نوشت: این جا، کشوری با تاریخ طولانی، گنجینه های فرهنگی، معماری اسلامی، باغ ها و بوستان های زیبا و مردمانی میهمان نواز است. در شیراز در یکی از رستوران های سنتی اش شام می خورم و در بیرون در باغی زیبا طعم کباب های معروف ایرانی را به وضوح می چشم. در تمام رستوران ها، ماست و البته پنیر فتای معروف ایرانی وجود دارد. کباب، انار، گردو، زعفران، خرما و ارده؛ این جا همه چیز هست و همین جا هم کشت می شود. خمیر نان با دستان ماهر نانوا پهن و بعد روی سنگ های داغ در تنور پخته می شود. معروف ترین نوع نان، سنگک بوده که کمی برشته و خرد شده است و دارای طعمی فوق العاده خوش مزه می باشد. به هر کجا که می روم، در بازارهای سنتی یا آثار باستانی، در بوستان ها و یا خیابان ها، مردم می خندد و از من می پرسند "اهل کجا هستی؟" راهنمای تور می گوید: این بخشی از فرهنگ ماست که شما را به عنوان میهمان در کشور خود بشناسیم و بپذیزیم.
"استفان اسکارفیلد" در پایان مقاله خود در "پرایم نیوز" استرالیا نوشت: رفتن به ایران شرایطی دارد، ولی ١٩ اثر ثبت شده در یونسکو و میهمان نوازی مردمش ارزش همه چیز را دارد.
منبع: http://chtn.ir/