با توجه به اهمیت تعیین عرصه آثار تاریخی کشور، ٢۰ اثر و محوطه تاریخی در کمیته ثبت شد و حریم آثار ملی غیر منقول معاونت میراث فرهنگی به تصویب رسید.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردش گری، در اجرای بند دوازدهم از ماده سوم قانون اساس نامه سازمان میراث فرهنگی کشور مصوب ١۳٦۷ (ش) و در حدود مواد مربوطه از قانون مراجع به حفظ آثار ملی و مقررات نظام نامه اجرایی آن نقشه، محدوده عرصه و ضوابط حفاظتی و معماری داخل حریم آثار ملی، فرهنگی و تاریخی مورد تصویب کمیته ثبت و حریم آثار ملی غیر منقول معاونت میراث فرهنگی کشور قرار گرفت.
فرهاد نظری مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی و طبیعی سازمان با اعلام این خبر بیان داشت: با توجه به اهمیت تعیین عرصه آثار و محوطه های تاریخی کشور، نقشه حریم ٢۰ اثر تاریخی مورد تصویب قرار گرفته است. ٩ اثر تاریخی در استان لرستان تعیین حریم شده که عبارتند از خانه آیت الله بروجردی، خانه ایران پور، حمام قدیمی اشترنیان، باغ تکیه دیده ور، تپه پنج زوج، تپه برکه، تپه قلا کهنه دوزان، تپه کله بروجرد و تپه کرت آباد.
به گفته مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی و طبیعی سازمان، نقشه ۵ محوطه باستانی در استان خوزستان نیز به تصویب رسیده که این محوطه ها شامل محوطه باستانی چغامیش، محوطه باستانی چگاسفلی، محوطه باستانی تازنگ سوالی، محوطه ایوان کرخه و محوطه باستانی کلگه زرین می شود. وی هم چنین به ٣ بنای تاریخی در استان آذربایجان شرقی اشاره نمود و افزود: خانه کمپانی، خانه لاله ای و خانه سلطان القرایی از دیگر بناهای تاریخی این استان به شمار می روند که نقشه عرصه و حریم آن ها به تصویب رسیده است.
نظری در پایان تاکید کرد: در این راستا مسجد و حوض خانه روستای حمامیان بوکان و کاخ موزه جوق ماکو در استان آذربایجان غربی و مجموعه فرهنگی تاریخی چشمه علی دامغان در استان سمنان نیز از جمله آثار و بناهایی می باشند که تعیین حریم آن ها مورد تصویب کمیته ثبت و حریم آثار غیر منقول معاونت میراث فرهنگی سازمان قرار گرفته است.
منبع: http://www.chtn.ir/