شناسایی و استرداد نامه کریستف کلمب به ایتالیا
اصل نامه "کریستف کلمب" که سال ها پیش، از کتاب خانه ای در ایتالیا به سرقت رفته بود، از میان٨۰ نامه جعلی شبیه به آن شناسایی و به ایتالیا برگردانده شد.
بنا به درخواست ایتالیا، یک نامه ی تاریخی متعلق به "کریستف کلمب" دریانورد و کاشف ایتالیایی به سال ١۴٩۳، که تحت حفاظت آمریکا بود به این کشور مسترد شد. به گزارش ساینس، این نامه در سال ١۴٩۳ و پس از پایان سفرهای مقدماتی "کلمب" خطاب به حامیان سلطنتی خود در اسپانیا یعنی "فردیناند" و "ایزابلا" به نگارش درآمد و طی سال ها بعد، بارها با هدف "انتشار و گسترش اطلاعات درباره دنیای جدید" که به آن جا سفر کرده بود، کپی و نسخه برداری می شد.
بر طبق همین گزارش، یک تیم از پژوهش گران ایتالیایی و آمریکایی موفق به شناسایی نسخه اصلی از میان ٨۰ نسخه کپی موجود از این نامه شدند. این نسخه اصلی پیش از این از موزه و کتاب خانه ای در "فلورانس" ربوده شده بود و ربایندگان پس از سرقت آن یکی از نسخه های جعلی را به جای آن در کتاب خانه گذاشتند. نهایتاً این نامه پس از سفری دراز، در آخرین مرحله به کتاب خانه کنگره آمریکا اهدا گردید. کارشناسان موزه با توجه به نشانههایی در سند جعلی دریافتند که این نامه با نسخه ی اصلی جابه جا گشته زیرا نشان ویژه کتاب خانه "ریکاردیانای" ایتالیا به گونه ای ناهماهنگ به اثر الصاق شده و فاقد مهر کتاب خانه نیز بوده است.
هم چنین محققان دریافتند که پس از انتقال نامه به کتاب خانه کنگره آمریکا برای حذف تمبر یا نشان ویژه ی کتاب خانه "ریکاردیانا" از نامه اصلی، از ماده مخصوصی استفاده نمودند تا نشان یا مهر این کتاب خانه از روی آن حذف گردد.
وکیل ویژه آمریکا در بیانیه ای در این زمینه اعلام کرد، با اظهار فروتنی، این اثر و سند تاریخی به کشور و سرزمین اصلی آن باز گردانده شده است.
چگونگی ربوده شدن این اثر تاریخی از موزه ایتالیا و راه یابی آن به موزههای آمریکا هم چنان در دست تحقیق و بررسی می باشد.
دو کودک چینی در موزه شانگهای یک اثر هنری را تخریب نمودند درحالی که بزرگ ترهای شان از آنها فیلم برداری می کردند.
در حالی که آسیب به آثار هنری در دنیا رو به افزایش می باشد، نوعی نگرانی جدید از برخی تهدیدها و تخریب های عمدی نسبت به آثار هنری در جهان مطرح شده است. به طوری که تلوزیون ملی چین (CCTV) اخیراً فیلم تهیه شده از طریق دوربین های مدار بسته در یک موزه آثار هنری در شانگهای را پخش کرد که صحنه ی تخریب یک اثر هنری به نام "فرشته منتظر" را توسط دو کودک به وضوح نمایش می دهد در حالی که والدین شان با دوربین در حال تماشای همان اثر فرهنگی بودند.
در این فیلم دو پسر بچه در حال بازی پشت نوار حایل و مانع کشیده شده در اطراف آثار هنری و شیشه ای ظریف هستند که مجسمه شیشه ای شکننده را درست در برابر چشمان بزرگ ترهای شان به راحتی به سویی می کشند؛ در حالی که دوربین موبایل های والدین شان در حال فیلم برداری از بازی این دو پسر بچه می باشد! این وضعیت ادامه دارد تا زمانی که یکی از پسرها خردههای تکه تکه شده قسمت تحتانی مجسمه را به زور به سمتی می کشد که سرانجام بزرگ ترهای شان با اشاره دست به آنان توصیه می کنند تا از آن محل دور شوند.
"فرشته منتظر" توسط یک هنرمند پیشرو چینی در هنر شیشه به نام "شلی ژیو" خلق شده است. بر طبق گزارش مجله هنر، سازنده این اثر تنها ٢٧ ماه را صرف اتصال و چسباندن قطعات شیشه در این اثر کرده و آن را به دختر تازه به دنیا آمده اش اهدا نموده بود. در پی تخریب اثر، هنرمند چینی تصمیم گرفت تا قطعات آسیب دیده را اصلاح نکند و آن را به عنوان اثر جدید با نام "شکسته" معرفی نماید.
هر چند که موزه شانگهای مجازات یا عدم مجازات افراد درگیر در این تخریب را اعلام نکرده اما با این حال موزه اقدام به نصب و نمایش فیلم این حادثه نموده تا از آسیب های بعدی در آینده پیش گیری نماید.