اخبار میراث

اخبار و رویدادهای پیرامون میراث فرهنگی - مدیر آقای مهدی فقیهی

اخبار میراث

اخبار و رویدادهای پیرامون میراث فرهنگی - مدیر آقای مهدی فقیهی

توسعه گردش گری میان اصفهان و سن پطرزبورگ روسیه


مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان در دیدار با فعالان عرصه گردش گری و رسانه های مرتبط در این حوزه از امکان توسعه صنعت مزبور میان اصفهان و شهر تاریخی سن پطرز بورگ خبر داد. فریدون اله یاری در این دیدار ضمن عرض خیر مقدم به هیئت روسی عنوان داشت: بی شک شهر سن پطرز بورگ به عنوان یکی از خواهر خوانده های اصفهان نقش مهمی در توسعه ارتباطات فرهنگی و اقتصادی میان دو کشور دارد. وی با اشاره به دیدارش از این شهر تاریخی در سال ٢٠١١ (م) افزود: در آن زمان به نمایندگی از دانش گاه اصفهان جهت شرکت در همایش پاس داشت شصت مین سال گرد تاسیس دانش گاه شرق شناسی و ایران شناسی به آن جا سفر کردم و پی بردم که اشتراکات فرهنگی زیادی میان دو ملت ایران و روسیه وجود دارد.

    وی به سفر بسیاری از اهالی این کشور در دوران گذشته به ایران اشاره کرد و افزود: بسیاری از مردم روسیه به اصفهان آمده و مدتی را در آن اقامت گزیده اند چون در مراکزی مانند کارخانه ذوب آهن فعالیت داشته اند. این عده در بازگشت به کشور خود شیفته فرهنگ ایرانی شده به طوری که بسیاری از آن ها در زمینه ایران شناسی به تحقیق پرداختند. در این میان بسیاری از فرهیختگان روسیه هم چون "پیگولوسکایا"، "پطروشفسکی" و "دیاکونوف" نیز مطالب ارزشمندی درباره فرهنگ و تمدن دیرینه ملت بزرگ ایران به رشته تحریر در آورد ... ند. اله یاری در ادامه این نشست به وجود بیش از ٢٢٠٠٠ اثر تاریخی در استان اصفهان اشاره نمود و گفت: در حال حاضر بیش از ١٨٠٠ بنای تاریخی در این استان شناسنامه ی ملی داشته و ٤ اثر نیز به ثبت جهانی رسیده اند. هم چنین سه قنات تاریخی در انتظار جهانی شدن می باشند. لذا همه این دست آوردهای تمدنی، دست مایه گران بهایی برای رونق صنعت گردش گری در این استان تاریخی به شمار می روند.

    اله یاری به وجود یک سوم از صنایع دستی جهان در شهر تاریخی اصفهان اشاره کرد و افزود: معتقدم با انتخاب نصف جهان به عنوان شهر جهانی صنایع دستی، در کنار سایر دست آوردهای فرهنگی این ملت بزرگ، توسعه ارتباطات فرهنگی این دو شهر تاریخی در قالب صنعت گردش گری امکان پذیر خواهد شد. وی در ادامه به تجربه حضور هنرمندان این خطه در جشنواره باغ های سلطنتی سن پطرزبورگ در سال ٢٠١٤ (م) اشاره کرده و گفت: در حال حاضر ٩ باغ ایرانی به ثبت جهانی رسیده که در این میان دو باغ "چهلستون" و"فین" در استان اصفهان قرار دارند و ما تلاش داریم تا با برگزاری برنامه های فاخر فرهنگی در این باغ ها به توسعه گردش گری اقدام ورزیم.

    در ادامه این نشست خانم" اولگا کاستینا" مدیر باغ های تاریخی و نماینده موزه سن پطرز بورگ، به برگزاری جشنواره باغ های سلطنتی روسیه با هم کاری هنرمندان صنایع دستی ایران در سال ٢٠١٤ (م) اشاره کرده و افزود: در این مراسم بیش از ١٠٠٠٠٠ نفر از مردم روسیه مشارکت داشته و شیفته فرهنگ مردم ایران شدند. با این وصف ما نیز با توجه به استقبال بی نظیر مردم کشورمان از این جشنواره تصمیم داریم تا در سال ٢٠١٦ (م) نیز این مراسم را با شعار "کودکان گل های زندگی ما "مجددا برگزار نماییم و امیدواریم هنرمندان و فعالان فرهنگی اصفهان نیز در آن جا حضوری چشم گیر داشته باشند. در این نشست "یوری کوزنیتسوف" فعال رسانه و تهیه کننده برنامه های فرهنگی کانال 5 روسیه هم سوالی در رابطه با ایجاد تسهیلات برای سفر معلولان مطرح کرد که مدیر کل میراث فرهنگی استان نیز در پاسخ وی گفت: در فرهنگ ملی و دینی ما هم نوع دوستی و احترام به سایر انسان ها به ویژه معلولین از جای گاه ویژه ای برخوردار است به ویژه این که امروزه بخشی از معلولان جامعه را جانبازان هشت سال جنگ تحمیلی تشکیل می دهند. در این راستا معماری و شهرسازی مدرن شرایطی را برای تردد بهینه معلولان در شهر و به ویژه در بناهای تاریخی فراهم کرده است.





منابع این نوشتار محفوظ است.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.